top of page

La carabassa Tomasa

El llibre, a més d’un conte infantil protagonitzat per una carabassa ben particular, inclou algunes receptes de cuina fetes amb carabassa, com ara els bunyols de carabassa, la carabassa al forn, magdalenes, galetes, coques, arnadí, etc.; el joc popular “La mare carabassera”; un glossari de paraules i frases fetes; tot de curiositats sobre aquest fruit oriünd d’Amèrica i unes notes ben interessants sobre l’origen autèntic de les festivitats de Halloween i de Tots Sants.

La carabassa Tomasa viu a l'horteta de l'oncle Pere junt a altres hortalisses, als afores del poble. És tan gran i tan bonica que tots l'admiren: les bajoques, les creïlles, els naps, les carxofes, els fesolets.... Però a la carabassa Tomasa tot li molesta i es queixa de tot: de les formigues que li pugen al damunt, dels ratolinets que es gronxen entre les tiges que li coronen el cap i dels cucs que la mosseguen i li foraden les fulles. Un bon dia l'arranquen del bancal i se l'emporten vés a saber on. Què li passarà lluny del seu hortet?

Feu un clic damunt del llibre
i podreu llegir un poquet

El meus dos primers llibres fets amb col·laboració de xiquets. Editats amb lletra manuscrita i amb un vocabulari per a entendre les expressions tradicionals, està especialment indicat per a la biblioteca d'aula, treballant ademés les fitxes i titelles per a fer teatrets amb els animalets. També a casa, per a llegir amb la família i jugar a les endevinalles...

En definitiva, dos llibres perquè els xiquets prenguen gust per la lectura. Es recomana especialment per a xiquets de 5 a 10 anys, encara que a més menuts i a més grans també els agraden molt les històries i fer les activitats.

 

Més d'Animalets i Animalots

 

Al poble dels nostres amics els animalets treballen tots de valent. Prompte seran les festes i aquests es preparen per a l'esdeveniment. Manel, el rat penat, afina la veu per a cantar. L'aranya Castanya pinta la façana de sa casa. La marieta Pepeta que, a més a més, celebra l'aniversari, un vestit nou busca sense parar. Així que, xiquets i majorets, ja sabeu, si voleu passar-ho bé, vindre a la festa us convé.

 

Ah! I qui vulga jugar a les endevinalles, en aquest llibre en trobarà un bon grapadet.

 

Contes d'Animalets i Animalots

 

Aquest llibre recull unes xicotetes històries d’uns animalets molt peculiars: un conill al que no li agrada la verdura, una vaca que vol ser model, una ovella molt presumida que no vol esquilar-se…

 

 

Petites històries amb problemes de cada dia que ens recorden que, de vegades, els animalets se semblen més a les persones del que pareix, o que les persones tenim més d’animalets del que pensem.

 

 

 
 
 

Un llibre fet amb xiquets per a xiquets.

La combinació d'historietes i dibuixos fets a pinzell per la meua filla d'onze anys dóna la visió infantil que podreu vore al llibre.

A banda de les dinou historietes o endevinalles, hi ha un vocabulari per aclarir algunes de les paraules que es troben al llibre. És per això que està perfectament preparat per a l'ús a l'escola al cicle de primària i també a casa amb l'acompanyament dels pares. A més a més, el format de faula utilitzat permet que les historietes puguen ser comentades amb els xiquets i extraure conseqüències i aprenentatges. Per exemple la historieta de l'abella Picota:

 

Índex.

Endevinalla del peix.
Endevinalla de la formiga.
La granota Ximeta.
Endevinalla de l’elefant.
La gata Nela.
Endevinalla de la marieta.

L’abella Picota.
Quico el caragol.
La cigonya Ramona.
El gall Pascual.
La cigala Paca.
El conillet Tinet.
El ratolí Tonet.
L’oca Frediquet.
La tortuga Adeleta.
L’ovella Carmela.
El pardalet Joanet.
El ruc Bernat.
La vaca Flora.

Vocabulari

Una abraçada per a la seguidora més fidel dels animalets i animalots.

 

Moltes gràcies Sabina, m'alegre molt que "t'encante"!

bottom of page